Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással  kapcsolatos kérdésekre az érintett felek számára. Feladata összekapcsolni a szereplőket: a felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, oktatókat az érdeklődőkkel: a diákokkal, szülőkkel.
Mint azt már tudjuk, az idei 20. jubileumi év rekordot döntött. Soha ennyien nem voltak kíváncsiak a rendezvényre. Egyetemünk minden eddiginél nagyobb standdal várta a látogatókat, melynél mind a hat kar képviseltette magát. A Fogorvos Tudományi Kar minden évfolyama   hallgatókkal képviseltette magát, így a képzés teljes idejéről meg tudtuk osztani tapasztalatainkat. Az ötödévesekkel már konzultációt is tartottak fogászati esetek kapcsán. Az érdeklődő diákok, szülők, nagyszülők személyesen kaptak információt a felvételi követelményeiről, a pontszámítás módjáról, a kollégiumokról. Örömmel osztottuk meg a kurrikulum változásait is, például az anatómia tárgy másfél évre csökkenését. Karunk mellett nyomós érvnek bizonyult a még bizonytalanok körében, hogy öt év után munkaképes diplomát ad. Ugyanakkor továbbtanulásra, fejlődésre is van lehetőség. Már most nagyon népszerű volt a fogszabályozás és a szájsebészet. Látogatóink örömmel fogadták az egyetem logójával ellátott ajándéktárgyakat. A vállalkozó kedvűek foglenyomatot is készíthettek.

            Büszkeséggel töltött el, hogy a tavalyi év érdeklődő diákjából az idén már semmelweises  polgárként képviselhettem a kart, az egyetemet az idei kiállításon.

Huncsik Zsófia