Betűméret: A A A

Rendelő akkreditáció

Fogpótlástan/Endodontia szakirányra benyújtott rendelő akkreditációs kérelem – HATÁRIDŐK

Tisztelt Szakképzőhely!
Tisztelt Tutor!

Tájékoztatjuk, hogy a 2019. szeptember 30. – 2020. november 30. között az Egyetemre beérkezett fogpótlástan, illetve endodontia szakirányú rendelő akkreditációs pályázati anyagok bírálatakor vizsgálat tárgyát képezi majd a tutor (endodontia/fogpótlástan) szakirányú képzettség megszerzésére irányuló szándéka. Amennyiben az egészségügyi szolgáltató által foglalkoztatott tutor képzése nem kezdődött meg 2019. szeptember 30-ig, úgy a képzőhely endodontia/fogpótlástan szakirányú rendelő akkreditációs kérelmére a Szakfogorvos Szakképzési Grémium pozitív határozati javaslatot nem ad.

2020. november 30-tól fogpótlástan, illetve endodontia szakirányra benyújtott rendelő akkreditációs pályázat a Szakfogorvos Szakképzési Grémiumtól pozitív határozati javaslatot csak abban az esetben kaphat, amennyiben a képzőhely tutora már szakirányú (fogpótlástan, endodontia) végzettséggel rendelkezik.

A fogótlástan, illetve endodontia végzettségek – konzerváló fogászat és fogpótlástan szakvizsga birtokában – 12 hónapos képzés során szerezhetőek meg. A képzésről bővebb tájékoztatás honlapunkon található.

 

Általános tudnivalók

Az új szakirányok valamelyikére történő akkreditáció feltétele, hogy a rendelő Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakirányra akkreditált, vagy akkreditálható legyen. Továbbá a képzőhely üzemeltetője/tutor Nyilatkozatban vállalja, hogy a Magyar Endodontiai Társaság és a Magyar Fogpótlástani Társaság által meghatározott úgynevezett “tevékenységi listában” meghatározott beavatkozások képzését vállalja. Ezen tevékenységekhez nem lesznek kötelezően előírt esetszámok, a beavatkozás elsajátítása a cél. Az akkreditáció tárgyi feltétele a “tevékenységi listában” meghatározott beavatkozásokhoz szükséges eszközök megléte, biztosítása. Amennyiben egy képzőhely nem tudja vállalni az összes felsorolt beavatkozás elvégzését, oktatását és képzését, akkor a jelölt a képzés hiányzó elemét másik szakképzőhelyen teljesítheti.

Rendelő akkreditáció – kezdő lépések

Nyilatkozat

Utolsó frissítés: 2018.10.10.