Betűméret: A A A

Felvételi előkészítő kurzusok

2016-2017. évi emelt szintű érettségi vizsgára felkészítő tanfolyamról

A Semmelweis Egyetem BIOLÓGIA, KÉMIA tantárgyakból emelt szintű érettségi vizsgára felkészítő tanfolyamot szervez elsődlegesen középiskola utolsó évfolyamába járók, illetve érettségizettek számára.

A csak szombati biológia csoportunk betelt, jelentkezéseket a csak szombati kémia, valamint a kedd-csütörtök és csütörtök-szombati biológia, kémia csoportjainkba tudunk elfogadni. Megértésüket előre is köszönjük!
 
 • A tanfolyam időtartama: mindkét tantárgy esetében külön-külön 130 óra +  szintfelmérő és a tanfolyam végén próbaérettségi
 • Tanfolyamra jelentkezés: 2016. szeptember 5 – 30.
 • A szintfelmérő időpontja: 2016. szeptember 29. (csütörtök) 17.15 – 20.00
 • A szintfelmérő helyszíne: Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika, tanterem  (1085 Budapest, Mária u. 41. az udvarban álló köralapú épület)
 • A tanfolyam kezdete: 2016. október 4. (kedd)
 • A tanfolyam várható befejezése:  2017. április 30.

A jelentkezők a tanfolyam megkezdése előtt szintfelmérő dolgozatot írnak (nem kötelező, de ajánlott), melynek eredménye nem befolyásolja a részvételt. Az előkészítő alkalmával átismétlésre kerül a gimnáziumi tananyag, továbbá célirányosan az emelt szintű érettségire készítik fel a hallgatókat. A tanítás 15-20 fős csoportokban zajlik, melynek két helyszíne a Nagyvárad téri, valamint a Tűzoltó utcai épületünk. Az előkészítő tanóráiról való esetleges hiányzás (betegség, családi okok stb. miatt) nem von maga után következményeket. 

A foglalkozások tervezett beosztása:

Tantárgyanként heti 2 alkalommal összesen 5 tanítási óra: kedd – csütörtök, csütörtök – szombat párosításban (2,5 -2,5 óra) vagy szombati (egyben 5 óra; elsősorban vidékiek számára) napon. Azon érdeklődők, akik csak a szombati napot tudják vállalni, csak egy tantárgyra tudnak jelentkezni (vagy biológia, vagy kémia). Az oktatás hétköznap 16.30-tól, szombaton 9.00-tól kezdődik.

Részvételi díj tantárgyanként:

98.000,- Ft, melyet egy összegben, átutalással kell befizetni. A tanfolyam megkezdése után a részvételi díj bármilyen jogcímen történő visszafizetésére nincs lehetőség.

Jelentkezés, befizetés menete:

 1. A letölthető jelentkezési lapot kitöltve, elektronikus formában vissza kell juttatni Gyulai Orsolya Zóra ügyvivő szakértő (e-mail: gyulai.orsolya@semmelweis-univ.hu) részére legkésőbb szeptember 26-án 17.00-ig.
  jelentkezési lap letöltése
 2. A tandíj rendezése: A leendő hallgató az Egyetem általi jelentkezési lap kézhezvételéről visszaigazoló e-mailt, majd számlát kap, ezek után kezdeményezhető a tandíj egyösszegű átutalása az alábbi névre, bankszámlaszámra: 
  név: Semmelweis Egyetem 
  bankszámlaszám: MÁK 10032000-00282819-00000000
  közlemény rovat (A közlemény rovatban megjelölt adatokat kötelezően kérjük megadni!): előkészítő + hallgató neve + e-mailben kapott számla száma

A tanfolyamon való részvétel munkaidő-kedvezmény, diákigazolvány és adókedvezmény igénybevételére nem jogosít. 

A tanfolyammal kapcsolatban további tájékoztatást ad:
Gyulai Orsolya Zóra
telefon: 459-1500/55256;
e-mail cím: gyulai.orsolya@semmelweis-univ.hu