a Semmelweis Egyetem
51 nap
11 óra
0 perc
58 mp

Az egyetem Instruktor Öntevékeny Csoportjának (IÖCS) önkéntesei szervezik a Semmelweis Egyetem frissen felvett hallgatói számára a gólyatábort, melynek célja az új hallgatók közötti csapatépítés. Az együtt töltött egy hetet követően olyan összetartó közösségek jönnek létre, amelyek a diploma megszerzéséig elkísérik a hallgatókat, sőt, gyakran születnek itt az egyetemi képzés után is fennmaradó barátságok. 

Galéria

9kép

A tábor sok szórakoztató programot kínál, és egyidejűleg a gólyák számára betekintést biztosít az Egyetem működésébe, az előttük álló évekbe, a rájuk váró kihívásokra. Találkoznak a Rektorral, a Dékánokkal és tanáraikkal, akiktől közvetlenül kérdezhetnek és kötetlenül is beszélgethetnek velük. A gólyák már a beiratkozás előtt tucatnyi felsőbb éves társukkal ismerkedhetnek meg, akik az első év során különösképpen, de később is segítik őket tanulmányaikban és az egyetemi élet nehézségeiben. Megismerik a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat főbb pontjait, a kollégiumi felvételi rendszert és az ösztöndíjak rendszerét a Hallgatói Önkormányzat képviselőinek tolmácsolásában. Beszélgethetnek több diákszervezet képviselőivel, megjelenik a Korányi Frigyes Szakkollégium és a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete is.

Szervezett programok közelebb hozzák egymáshoz a különböző karokon tanuló hallgatókat, segítenek abban is hogy megismerjék egymást, megértsék a másik motivációit, céljait és felismerjék a közös munka jelentőségét a magyar egészségügyben.

A frissen felvett hallgatók az Egyetem által kiküldött első tájékoztató levéllel együtt kapják kézhez a táborszervezők meghívóját és a Gólyahírt (pdf). A meghívó tartalmazza a tábor fontos részleteit, a jelentkezés mikéntjét, illetve a táborszervezők és a kari főnökök elérhetőségeit, akiket bármikor elérnek, akár ők, akár a szüleik, ha a táborral kapcsolatban kérdésük van. Tovább a gólyatábor facebook oldalára…