Hat magyar egyetem, köztük a Semmelweis is felkerült a Center of World University Rankings (CWUR), a világ ezer legjobb felsőoktatási intézményét felsorakoztató 2018/19-es rangsorára. A Semmelweis Egyetem a rangsor 658. helyén áll, ezzel a legjobb szakegyetem Magyarországon.

A magyar intézmények közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem (413.) az első, a Semmelweis Egyetem (658.) a második, a Debreceni Egyetem (696.) pedig a harmadik. A listán szerepel még a Szegedi Tudományegyetem (758.), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (823.) és a Pécsi Tudományegyetem (948.). A lista élén három egyesült államokbeli intézmény áll: a Harvard University, a Stanford University és a Massachusetts Institute of Technology.

A CWUR 18 ezer felsőoktatási intézmény közül, hét szempont alapján választotta ki a világ ezer legjobb egyetemét, ide értve az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát, az idézési arányt és a szabadalmak számát.

Keresztes Eszter
Fotó (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.