Decathlon program füzet

A sok üléstől lelassult a vérkeringésed? Irány a futópad. Elzsibbadt a vállad? Használd az evezőpadot. Szeretnéd magad formában tartani? Tekerj szobabiciklin. Stresszelsz vizsga előtt? Vezesd le aikidóval. Nem találsz be a szemetesbe? Kint vár a kosárlabda palánk. Rég voltál háziorvosnál? Keresd a szűrőállomást.

Április 25-27 között élj a Decathlon által biztosított sporteszközök használatának lehetőségével, az Egészséges EOK programsorozat keretein belül. Három napig fitneszteremmé változtatjuk számodra az Elméleti Orvostudományi Központ auláját és az épület előtti teret.

Hazánk lakosságának majdnem fele mozgásszegény életmódot folytat. Ennek megváltoztatására mi is életre hívtuk saját programunkat, mely egybecseng az Egészséges EOK programsorozat célkitűzéseivel. Épp ezért örömmel támogatjuk a mozgalmat – mondta Minya Gergő a Nyugati tér – Decathlon áruház sportkapcsolat – menedzsere. Bízunk benne, hogy az általunk biztosított sporteszközök folyamatosan használatban lesznek, és kedvet csinálnak a rendszeres mozgáshoz.

A nyitónapon mindenkinek lehetősége lesz saját egészségügyi állapotának felmérésére is. Dr. Eörsi Dániel háziorvos, asszisztensével, valamint a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének önkénteseivel  három állomáson tart majd szűrést. A vizsgálatok a szív- és érrendszeri betegségek, a daganatos betegségek, valamint a hangulati állapot, vagyis a depresszió feltérképezésére irányulnak.  Szűrni sokkal egyszerűbb, mint gyógyítani. Ezek a vizsgálatok nem a panasszal élőknek szólnak, hanem mindenkinek – hangsúlyozta Dr. Eörsi Dániel házorvos. Noha a korábbi évekhez képest sokat javult a helyzet, rendszeres szűrővizsgálatra még mindig kevesen jelentkeznek. Nagyon fontos, hogy időnként az orvosok, az orvostanhallgatók, továbbá az orvosok környezetében dolgozó egyetemi emberek is képesek legyenek magukra is páciensként tekinteni. Laikus szemlélettel kíváncsivá válni, vajon mennyi a vérnyomásom. Néha át kell állni a másik oldalra – megéri.

Ne feledjétek április 25-27 között Decathlon Sportfesztivál az EOK-ban. Mindenki tartsa észben, szerdától a sportruházat sem maradhat otthon!