Betűméret: A A A

II. Magyar Gyógyszerész- és Orvostanhallgatók Országos Konferenciája – az összehangolt szimbiózis

A betegek hatékony kezelése érdekében az orvosok és a gyógyszerészek összehangolt terápiás együttműködése mindenképp jövőbe mutató kezdeményezés. Az orvosokkal, gyógyszerészekkel és a betegekkel való interakció, továbbá a multidiszciplináris szemlélet, növelheti a gyógyulás hatékonyságát és eredményességét. Többek között erre kívánja felhívni a figyelmet a II. Magyar Gyógyszerész- és Orvostanhallgatók Országos Konferenciája.

Az első konferencia nagy sikerére való tekintettel a Magyar Gyógyszerész- és Orvostanhallgatók Országos Konferenciája (MAGYOK), a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete (HuPSA) és a Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége (HuMSIRC) egyetértett abban, hogy újfent megtartják a rendezvényt, melynek fő témája ezúttal a beteg-adherencia.

A két szakma összehangolt tevékenységére az egészségügy számos területén szükség van. Ezen együttműködés középpontjában a betegek állnak, hiszen mindkét oldalról – az orvosok és a gyógyszerészek részéről is – kiemelkedő színvonalú felkészültségre és kommunikációs készségekre van szükség, hogy a beteg adherencia maximálisan megvalósulhasson, így biztosítva a helyes gyógyszereléshez szükséges háttértudást a mihamarabbi és tartós gyógyulás érdekében.

A rendezvény két munkanapja során többek között olyan, a két diszciplína határterületein lévő témákról lesz szó, mint például a „Mindfullness szerepe a reziliencia fejlesztésében és a kiégés megelőzésében” Dr. Márky Ádám előadásában, vagy az étrend-kiegészítőkről értekezhetnek Dr. Horányi Tamás workshopján. 

A kongresszus maradandó élményt nyújt a fiatal orvostanhallgatók számára, akik a témához kapcsolódó szakmai programokon és interaktív készségfejlesztő tréningeken vehetnek részt, továbbá kiváló terepet biztosít a személyes kapcsolatépítésre. 

A II. Magyar Gyógyszerész- és Orvostanhallgatók Országos Konferenciáját 2017. november 18-19. között rendezik meg Budapesten, a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában.

Link az eseményhez: https://www.facebook.com/events/299838560498779/?fref=ts

Jelentkezés (határidő: november 10): https://docs.google.com/forms/d/1dfEMXHttKm0-LH92YCVWzb-H31W5RQ6HBBcorcpxTMg

Kategória: Események | A közvetlen link.