Betűméret: A A A

Európai Orvostanhallgatók Konferencia

Szeptember 2-7. között zajlott a Semmelweis Egyetemen az Európai Orvostanhallgatók Egyesületének legnagyobb éves találkozója, amelyre 230 orvostanhallgató érkezett több mint 20 országból. A konferencia helyszínéül szolgált az Elméleti Orvostudományi Központ és a Nagyvárad téri Elméleti Tömb is.

A konferencia fő témája az antimikrobiális rezisztencia volt, melyről többek között előadott az Egészségügyi Világszervezet Antimikrobiális Rezisztencia munkacsoportjának igazgatója, Marc Sprenger is. Ezen kívül több, az Európai régiót érintő téma került fókuszpontba, mint például a vakcináció, a fenntartható fejlődési célok, az orvosi egyetemek tanrendjének hasonlóságai és eltérései a régió egyetemein.

A konferencián résztvevőknek lehetőségük volt a szakmai program mellett egyes képességeiket is fejleszteni tréningek és kisebb csoportos foglalkozások segítségével, mint a konfliktus és stressz menedzsment, vagy éppen az önéletrajz vagy tudományos cikk írásának technikájának ismerete.

Ekkora létszámú nemzetközi orvostanhallgatóknak szóló konferencia nem került még megrendezésre Magyarországon, így a konferencia az egyesület idei legfontosabb eseményeként méltó lezárása volt az évnek. Célunk a nemzetközi jelenlét erősítése mellett az volt, hogy a magyar hallgatók is nagyobb számban kapjanak lehetőséget egy nemzetközi eseményen való részvételre, ezzel hozzájárulva minél szélesebb látókörű, társadalmilag érzékeny orvos generációk felnövekvéséhez.

A konferencián résztvevők az itt elsajátított tudást hazájukban alkalmazva reméljük, hogy kontinensünket egy egészségesebb jövő felé mozdíthatják.

Süli Orsolya Réka
külügyi elnökhelyettes
Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete

Fotó: EOK Tömbigazgatóság

Kapcsolódó oldalak:

http://semmelweis.hu/boe/2017/06/18/european-medical-students-association-autumn-assembly-2017-budapest/

http://www.ferencvaros.hu/index0.php?name=hir_170908_Zombory_EMSA

http://semmelweis.hu/hirek/2017/09/19/az-eok-ban-tartottak-oszi-talalkozojukat-europa-orvostanhallgatoi/

A cikket a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ Tömbigazgatósága tette közzé.

 

A bejegyzés kategóriája: Események
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.