Ismét tudományos szakemberekkel folytatott konzultációt Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarországon is súlyosbodó koronavírus-járványhelyzetről, a megbeszélésen részt vett dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is, valamint dr. Szócska Miklós, az Egészségügyi Közszolgálati Kar dékánja, az Egészségügyi Menedzserképző Központ vezetője.

A Karmelita kolostorban tartott megbeszélésen jelen volt dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, dr. Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem járványtannal foglalkozó matematikusa, dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója és dr. Szócska Miklós a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar dékánja, az Egészségügyi Menedzserképző Központ vezetője – mindketten korábbi egészségügyi államtitkárok –, valamint dr. Bedros Róbert, az Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumának beruházásával foglalkozó miniszterelnöki megbízott.

Orbán Viktor kiemelte: szeretné megismerni a lehető legtöbb szakértő véleményét annak érdekében, hogy a kormány továbbra is a kellő időben hozhassa meg a szükséges további döntéseket a betegség elleni védekezésről.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.