2020. január 17-én – ismét telt házas közönség előtt – egy rendhagyó, születésnapi programmal nyitotta meg 2020-as évadját a BőrŐrök csapata. A program kezdetén Prof. Sárdy Miklós, a klinika igazgatója, Prof. Dr. Kellermayer Miklós dékán úrral és Schmied Zoltán színművésszel karöltve köszöntötte az egybegyűlteket és vágta fel a BőrŐrök ünnepi tortáját.
Ez alkalomból fogadják szeretettel a BőrŐrök 2. születésnapján készült képi emlékeinket, melyet megtekinthetnek a cikk végén szereplő galériában.
 
A BőrŐrök e jeles napjáról a Semmelweis Egyetem honlapja is írt, melyet az alábbiakban olvashatnak.

„A Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika tájékoztató sorozata, a BőrŐrök pontosan két évvel ezelőtt indult útnak azzal a céllal, hogy szélesítse a fiatalok bőrgyógyászati ismereteit. Eddig mintegy 3800 diák és kísérő tanáraik vettek részt a havonta megrendezett, ingyenes programon. A születésnapi BőrŐrök programon résztvevő 256 középiskolás diákot dr. Kellermayer Miklós, az Általános Orvostudományi Kar dékánja köszöntötte.

A klinika igazgatója, dr. Sárdy Miklós a 2018 januárjában indult programsorozat kapcsán elmondta: a  BőrŐrök Egészségprogram egyedülálló, középiskolásoknak szóló prevenciós program, ahol interaktív előadások formájában világosítják fel a 14-18 év közötti fiatalokat a bőr- és nemigyógyászat őket közvetlenül érintő témáiról. Hozzátette: a kifejezés mára egy bejegyzett védjeggyé vált. Az előadásokat havonta egy péntek délelőtt tartják, eddig mintegy 3800 diák és kísérő tanáraik vettek részt az ingyenes programon – ismertette.
A rendezvényen Schmied Zoltán színművész is felhívta  a figyelmet a rendszeres önvizsgálat és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára.
A születésnapi programon dr. Gergely Hunor „Szex, nem tudom, hova tegyem” címmel tartott előadást, majd Tóth Anikó beszélt a fogamzásgátlásról. Dr. Brunner Alexandra klinikai szakorvos a nemi betegségekről és a szexuális úton terjedő fertőzésekről szólt, dr. Cakir Ugur a piercingekről és tetoválásokról tájékoztatta a hallgatóságot, Bencés Ilona klinikai vezető ápoló egészségnevelő előadásában például a bőr öregedéséről és az izzadásról szólt, majd dr. Kovács Anikó beszélt a pattanásokról és a szőrtelenítésről, végül dr. Kuroli Enikő bőrpatológus tartott előadást a melanomáról, anyajegyekről és a fényvédelemről. A hagyományoknak megfelelően a rendezvény végén a diákok egy kvízjátékon is részt vehettek, ahol a rendezvény szponzorai által felajánlott bőrápolási szereket sorsolták ki.

Bódi Bernadett” 

Fotók: Mátrahegyi Rita, Kovács Attila