Az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) által szervezett első Kiemelt Kutatócsoportok Fórumán Prof. Dr. Kárpáti Sarolta előadásában bemutatkozott klinikánk Semmelweis Melanoma Biobank Kutatócsoportja (vezetők: Prof. Dr. Sárdy Miklós és Prof. Dr. Markó-Varga György, Lund – Semmelweis Cancer Moonshot Melanoma Working Group). 

A most indult rendezvénysorozat egyik célja, hogy az alapkutatók jobban megismerjék a klinikákon folyó kutatómunkát, míg a klinikusoknak az intézeti tudományos munkára legyen nagyobb rálátása, mellyel nemcsak elkerülhetők a párhuzamosságok, de könnyebben egymásra találhatnak a hasonló témában gondolkodó klinikusok és alapkutatók – emelte ki Dr. Tamás László, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója, a fórum főszervezője. 
A fórumon Dr. Hunyady László dékán elmondta, hogy az egyetemen folyó tudományos munka fejlesztése, ösztönzése, a rangsorokkal kapcsolatos adatszolgáltatás javítása mellett kiemelt szerepet kap az elmélet és a klinikum közti kapcsolatok feltárása, a transzlációs kutatás erősítése.

Prof. Dr. Kárpáti Sarolta előadása elérhető itt.

Az egyetemi honlapon megjelent cikk itt olvasható