Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára azt a kezdeményezést, hogy Európában megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.

Idén először csatlakozott Klinikánk a Kutatók Éjszakája programsorozathoz. Délutántól estig zajló előadásokon hasznos információkat tudhatott meg a közönség a szexuális úton terjedő fertőzésekről, a tetoválásokról, a bőrgyógyász által végzett kozmetológiai kezelésekről valamint a fényvédelem fontosságáról.  Emellett szó esett általános információkról a higiénia területéről és a bőrrák-diagnosztikájában alkalmazott ultrahang eljárásról közérthető módon, nemcsak a szakmára készülőknek, hanem minden érdeklődőnek. Az előadások végén az érdeklődők kipróbálhatták a Pázmány Péter Információs Technológiai és Bionikai Kar kutatói által kifejlesztett UH készüléket, valamint a helyes kézfertőtlenítés technikáját is elsajátíthatták klinikavezető főnővérünk segítségével.

Rendezvényünkön több mint 850 résztvevő volt, iskolai csoportok érkeztek Hatvanból és több budapesti oktatási intézményből.

Az érdeklődők természetesen sok-sok hasznos információval gazdagodhattak, és termékmintákkal felszerelt ajándékcsomagot kaptak.

A rendezvény támogatói voltak: Bioderma, La Roche-Posay

 2017. október 3.

A cikket írta: Bujtor Erzsébet

FOTÓALBUM:   https://photos.app.goo.gl/dmn4EyfPN00kfbdw2