12 év után leköszönt klinikaigazgatói tisztjéről Dr. Kárpáti Sarolta, akit a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán kollégái ünnepség keretében búcsúztattak el.

KA-20160916-IMG_8794Dr. Sárdy Miklós, a klinika nemrégiben kinevezett igazgatója az összejövetelen elmondta, Dr. Kárpáti Sarolta 2004-től 2016-ig tartó igazgatói tevékenysége során sok munkát és energiát fektetett az intézmény és az egész hazai bőrgyógyászat működésébe. A professzor asszony egykori tanítványa nagyrabecsülését fejezte ki, amiért elődje a nyugdíjazás helyett újabb akadémiai célokat tűzött ki maga elé.

KA-20160916-IMG_8857A leköszönt igazgató méltatásában Dr. Horváth Attila volt igazgató is részt vett, aki elmondta, nagy öröm számára, hogy elköszönhet saját utódjától. Felidézte, a klinika átvételekor komoly kihívások vártak Dr. Kárpáti Saroltára, akinek sikeres munkáját jelzi, hogy jelenleg egy modern épület áll rendelkezésre a gyógyítás, oktatás és kutatás számára. Dr. Horváth Attila kitért rá, Dr. Kárpáti Sarolta 14 év alatt számos elismert professzorral bővítette a klinika munkatársainak névsorát, aminek köszönhetően mára a hazai bőrklinikák közt a legjelentősebb lett a Semmelweis Egyetem intézménye.

Dr. Holló Péter igazgatóhelyettes felidézte a 2004 és 2016 közötti fontosabb beruházásokat a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán, amelyek részben Dr. Kárpáti Sarolta közreműködésének köszönhetőek. Kiemelte a kozmetológiai részleg és az allergológia átadását, valamint a Norvég Projekt keretében lezajlott széleskörű intézményfejlesztést. Dr. Holló Péter szerint Dr. Kárpáti Sarolta munkáját optimizmus és töretlen tettvágy jellemzi, ami annak a nagyszabású bőrgyógyászati tankönyvnek az összeállítása során is megmutatkozott, amiben professzor asszony munkája a vezető szerkesztői feladatokon messze-messze túlment – mondta az igazgatóhelyettes.

KA-20160916-IMG_9032A klinika vezető főnővére, Bencés Ilona felidézte, Dr. Kárpáti Sarolta mindig elhivatottsággal beszélt a klinikáról és az itt dolgozó csapatról, akikre bármikor, minden helyzetben számíthatott, és akiknek segítségével mindig meg tudta valósítani terveit.

Dr. Kárpáti Sarolta megköszönte kollégái kitartó munkáját, és örömét fejezte ki, amiért Dr. Sárdy Miklós került utódjaként a klinika élére, aki ismeri az európai és amerikai bőrgyógyászatot, a kutatást és oktatást. Mint mondta, a fiatalok támogatása, lendülete és hite további erőt ad majd oktatói munkájához.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem