Betűméret: A A A

Emlékpad avatás

2018. szeptember 6-án, magas rangú meghívottak és a Bőrklinika dolgozóinak részvételével, ünnepélyes keretek között került sor a Klinika tanterme előtt elhelyezett emlékpadok felavatására. 

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. jóvoltából kapott, Prof. Schwimmer Ernő és Prof. Földvári Ferenc nevét viselő két új pad mellett mondott beszédet Prof. Dr. Sárdy Miklós, a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatója, Prof. Dr. Hunyady László dékán, valamint Dr. Sára Botond, Józsefváros polgármestere.

Sárdy professzor felidézte Schwimmer és Földvári munkásságát és szakmai érdemeit, a Klinika és a bőrgyógyászat fejlődéséért tett lépéseit. Dr. Hunyady László dékán nemcsak személyes élményeket osztott meg a közönséggel, hanem a Bőrklinikán várható jövőbeli fejlesztésekről is szólt. Dr. Sára Botond, a kerület polgármestere is az együttműködést hangsúlyozta: “Mindazon elképzeléseket, amelyek a kerületiek érdekeit szolgálják, legyen az egy intézmény állapotának javítása, vagy a szolgáltatások bővítése és korszerűsítése, azt az önkormányzat is örömmel támogatja.”

Az eseményről készült képes összefoglaló megtekinthető itt, a témában megjelent egyetemi cikk pedig itt olvasható.


 

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. támogatásának köszönhetően a Bőrklinika tanterme előtt található padok nyugdíjba vonulnak, és helyüket esztétikus, kényelmes és immár korszerű ülőalkalmatosságok veszik át, melyek szeptembertől szeretettel várják a kertben megpihenő diákjainkat, betegeinket és látogatóinkat egyaránt.

Dr. Schwimmer Ernő

Dr. Földvári Ferenc

A Bőrklinika legkiemelkedőbb elődei – Prof. Schwimmer Ernő, az Intézet első igazgatója és Prof. Földvári Ferenc – tiszteletére állítandó emlékpad ünnepélyes felavatása Kiállításunk megnyitójával egybekötve, 2018. szeptember 6-án, 11 órakor lesz, melyen minden érdeklődőt szívesen látunk! 

 

A rendezvény támogatói: Egis Gyógyszergyár Zrt.; SE Központi Könyvtár; SE Központi Levéltár; Nékám Alapítvány; Fővárosi Levéltár; Fortepan; Arcanum Adatbázis Kft.; Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár; MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár; Józsefváros Önkormányzata; Convention Budapest Kft.