Betűméret: A A A

Kiutazók szakmai cseregyakorlati felelőse

Vlad Melinda
leoout_budapestAThumsirc.hu 

Vlad Melinda vagyok, jelenleg hatodéves orvostanhallgató, a 2017/18-as tanévben én töltöm be a Kiutazók szakmai cseregyakorlati felelőse pozíciót az Egyesületben.

A gólyatáborban találkoztam először az Egyesülettel, és már akkor felkeltette az érdeklődésemet a lehetőség, hogy egy hónapot egy másik országban töltsek, megismerjek egy idegen kultúrát, kicsit belekukkantsak az egészségügy működésébe egy másik országban. Most is úgy gondolom, hogy egyetemi életünk egyik legnagyobb lehetősége az utazás.

Az első benyomások óta eltelt jópár év, és azóta volt alkalmam megtapasztalni személyesen, hogy milyen egy cseregyakorlaton részt venni, és azt is, hogy mi zajlik a színfalak mögött, hogy milyen háttérmunkák szükségesek, ahhoz, hogy a mintegy 90 kiutazó Semmelweises hallgató tanulmányi csereútja zökkenőmentesen végbemenjen. A cseregyakorlatok megszervezése épp olyan izgalmasnak tűnt, mint a részvétel bennük, ezért jelentkeztem eredetileg a pozícióra egy évvel ez előtt.

Úgy gondolom, hogy a cseregyakorlatok alkotják az egyesület működésének egyik legnagyobb mozgatóerejét, ezért a tanév során azon fogok munkálkodni, hogy a cseregyakorlatok előkészületi problémamentesen megtörténjenek, és a kiutazó hallgatók maximálisan felkészülve indulhassanak el életük egyik legnagyobb kalandjára.

A pályázás, papírmunka, szervezés útvesztője elsőre félelmetesnek tűnik, de egyáltalán nem olyan bonyolult, mint elsőre látszik, és minden problémára akad megoldás, ha időben jelzitek, hogy elakadtatok. Ha bármiben segítségetekre lehetek, kérdésetek, kérésetek van, ne habozzatok írni!

A cseregyakorlatokkal kapcsolatos kérdéseitekkel, problémákkal nyugodtan írjatok bármikor, és kérlek titeket, hogy az átlátható kommunikáció érdekében főleg emailben keressetek és a tárgyban jelöljétek meg néhány szóval a kérdés/probléma témáját.