Betűméret: A A A

Elsősegély-nyújtási és oktatásügyi felelős

Turai Péter
lome_budapestAThumsirc.hu

Turai Péter István vagyok, a BOE Elsősegély-nyújtási és oktatásügyi felelőse. V. éves hallgatóként a belgyógyászati szakma vonz leginkább, rendszeresen tartok is e témában előadásokat betegszervezetek számára. 2017  márciusában részt vettem a Sci-ndikátor tudománykommunikációs verseny döntőjében, ahol az újraélesztéshez való kapcsolatomról beszélhettem. Továbbá az oktatás is mindig közel állt hozzám, az újraélesztéssel való összefonódása, pedig hatalmas lehetőségeket rejt magában. Örülök, hogy a BOE támogató hátterével elindulhattam egy olyan úton, ami már most pozitív változásokat hozott az egyetem közösségi életébe.

A tisztséget 2017 februárja óta töltöm be. Első feladatomnak a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ elsősegély hálózatának kiépítését tekintettem, ami azóta is működik napi 12 órában az ott tanuló első-, illetve másodéves hallgatókkal. Ez az első olyan platform, ahol az elsőéves hallgatók felsőéves társaiktól sajátíthattak el gyakorlati alapkészségeket. Ezen gondolatmenetre építve indítottam el a sürgősségi esetszimulációs gyakorlatokat, a fizikális alapvizsgálat kurzust és csatlakoztunk be az AITK instruktorképző tanfolyamába, mindet szakorvosi háttérre alapozva.

Ezen programok kiterjesztése és fejlesztése mellett idei évi céljaim a hallgatók kifejező-/előadói képességének megalapozása és csiszolása csapatépítő tréningeken való részvétellel. Ezen szekvencia következő lépése, hogy a Betegszervezetek Akadémiája felé több medikus előadót is biztosítani tudjunk, ezáltal megteremtve a közvetlen kapcsolatot leendő pácienseinkkel egy kölcsönösen jövedelmező program keretei között.

A szekcióba szeretettel várjuk az olyan motivált orvostanhallgatókat, akiknek örömöt okoz: az elsősegély-nyújtási alapismereteik bővítése, előadói készségeik bővítése, középiskolások-, felnőttek oktatása és ezekkel párhuzamosan a folyamatos személyiségfejlődés.

Kérdéseiddel, kéréseiddel bátran keress a lome_budapestAThumsirc.hu e-mail címen.

Turai Péter István
Elsősegély-nyújtási és oktatásügyi felelős 2017/2018
Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete