Betűméret: A A A

Reproduktív-egészségügyi felelős

Sebestyén Barbara
lora_budapestAThumsirc.hu

Sebestyén Barbara vagyok, IV. éves orvostanhallgató és 2017. szeptember 14-étől a reproduktív-egészségügyi szekció megválasztott felelőse.

2016-os egyesületi csatlakozásom után a szexuálprevenciós órák tartása fogott meg leginkább, ezért a szekció keretein belül kezdtem el a BOE-s tevékenységem. Ezen a területen éreztem leginkább a prevenciós tevékenység hasznát azt, hogy itt tudom a mai fiataloknak a legtöbb számukra is releváns és hasznos információt átadni.

Ebben az évben célul tűztem ki, hogy az előző évhez hasonlóan rengeteg diákhoz eljuthassunk és tágíthassuk a világnézeteiket a szexualitás terén. Szeretném, ha az előadóink naprakész és helytálló információkat adhatnának át, így a képzésükben kitűnő szakemberek vesznek részt és a képződni vágyóknak lehetőségük van tapasztalt óratartók mellet (mentorok) az óratartást megtekinteni első előadásuk előtt. Emellett számos szakmai továbbképzés és workshop megvalósítása is szerepel terveim között. Fontosnak tartom, hogy az IFMSA SCORA 5 fókuszpontjával kapcsolatban (comprehensive sexuality education, maternal health and access to safe abortion, sexuality and gender identity, gender based violence, hiv and other std) megfelelő tudásra tehessenek szert az előadók az év során.

A mai világban mindenhol előtérbe került a szexualitás (reklámok, filmek, zene, baráti társaságok), így elkerülhetetlen, hogy a gyerekek már egész fiatalon szembesüljenek a kérdéssel. Így egy részről a szülők mellett a tanárok, nevelők és a mi feladatunk is lett, hogy megfelelő módon tudjunk válaszolni ezekre a kérdésekre, felkészüljünk az érdeklődésre, ami elkerülhetetlen és néha nem is gondolnánk, hogy ott lapul egy fiatal tanuló fejében. Ezért fontos az, hogy elérjük a célközönségünket, és megfelelő felkészültséggel és közvetlenséggel állhassunk eléjük.

Ha felkeltette a szekció munkája az érdeklődésed keress bátran a kérdéseiddel a megadott e-mail címen, illetve csatlakozz a munkánkhoz!

Itt találod a szekció facebook csoportját!