Betűméret: A A A

Országos tisztségviselők

Szerkesztés alatt

 

Dobronyi Levente
Egészségfejlesztési koordinátor (NPO)
npoAThumsirc.hu

Dobronyi Levente vagyok, most végzős orvostanhallgató és már 4 éve végzek az Egyesületen belül egészségfejlesztő tevékenységet, idén másodjára mint Országos Koordinátor (NPO). Fő feladatom, hogy az országban folyó egészségfejlesztésről nemzetközi szinten informáljam a European Regional Assistot illetve hogy országos méretű programokat, kampányokat szervezzek, ezzel segítve a lakosság informáltságát bizonyos területeken.
 
A SCOPH (Standing Comitee of Public Health) az a csoport az Orvostanhallgatók Világszövetségén (IFMSA) belül, ami összefogja minden, az egészségfejlesztéssel és egészséges életmóddal kapcsolatos tevékenységet. Ekképp összpontosít egy olyan széles programkör, ami foglalkozik az addikcióktól kezdve a cukorbetegségen át az antibiotikum rezisztenciáig bármivel. Minden egyes területnek meg vannak a kikiáltott, konszenzus irányvonalai, melyeknek egy adott országban meg kell felelni és ami köré a programokat szervezni célszerű. Ezek megvalósulásáért, így a szakmai színvonalért is is felelek.
 
Már harmadéves korom óta érdekelt az óratartás, eleinte csak általános iskolákban majd gimnáziumokban is, mert ekkor egy olyan generációt szólítunk meg, akiknek az egészségről alkotott képe még formálható és a megfelelő irányba mozdítható el. Náluk gyökeres változásokat lehet elérni és hiszem, hogy egy-egy ilyen óra kapcsán, ha akár csak 1 emberben változást érünk el, akkor az hosszú távon nagyon kifizetődő és hozzájárul az országon belüli igencsak szomorú egészségügyi állapot pozitív változásához. Sok programunk (világnapok, fotókampányok, betegegyesületi együttműködések) célközönsége nem csak a fiatalabb generáció, itt véleményem szerint az ismereteket kell rendbe rakni és a rengeteg tévhitet eloszlatni és a változást inkább egyéni szinten kell mérni.
 
Célom a tavalyi év tendenciáit fenntartani, világnapokon képviseltetni magunkat és országos konferenciák keretein belül az egészségnevelők tudását fejleszteni, bővíteni (OET, MaGYOK) és egységesíteni, összefogni. A nemzetközi forgatagban Magyarországot képviselni és az itt folyó tevékenységet másokkal megismertetni illetve másoktól a jó programokat átvenni, meghonosítani.
 
Bármilyen kérdést vagy javaslatot szívesen megfogadok, keressenek az npoAThumsirc.hu email címen!