Betűméret: A A A

Általános elnökhelyettes (VPI)

Major Dávid
secretary_budapest@humsirc.hu

Major Dávid vagyok, negyedéves orvostanhallgató, a Kardiovaszkuláris- és tumorprevenciós szekció felelőse. Másodéves korom óta vagyok az Egyesület tagja és „pályafutásomat” én is, mint sokan mások, prevenciós órák tartásával kezdtem. Kellemes csalódás volt számomra látni azt, hogy a diákok valóban kíváncsiak ezekre a témákra, így egyre jobban erősödött bennem a motiváció, hogy az eddig megszerzett tudásomat prevenciós célokra használjam fel.

A szív- és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedések Magyarországon és világszerte is a halálozási listák élén állnak. A szekció előadásainak célja, hogy felhívja ezekre a figyelmet, és ismertesse a megelőzési lehetőségeket, ezzel már fiatalkorban kialakítva egy egészségtudatos magatartást. Részletesen kitérünk az elérhető szűrővizsgálatok jelentőségére is, ugyanis a megelőzésen kívül a betegségek időben való felismerésével tudunk a legtöbbet tenni az egészségünkért. Emellett kiemelten a hangsúlyozzuk a sport, mint prevenciós eszköz szerepét és jótékony hatását.

Igényelhető előadások:

  • Kardiovaszkuláris prevenció
  • Tumorprevenció
  • Hirtelen szívhalál
  • Sport, mint primer prevenció

Terveim közt szerepel még, hogy az év során minél több világnapon képviselhessük magunkat, és olyan programokat tudjunk szervezni, ahol különböző szűrővizsgálatok is elérhetővé válnak a laikus populáció számára. (Szívünk Napja, Stroke Napja, Mellrák elleni hónap, Rákellenes világnap, Melanoma Világnap)

Bármilyen kérdés vagy kérés esetén forduljon hozzám bizalommal!

A szekció facebook csoportja itt található!