Betűméret: A A A

Koordinátorok

Szerkesztés alatt

 

Illés Kata
Emberi jogi szekció Filmklub programkoordinátora

Negyedéves orvostanhallgató vagyok, és már az előző félévben elkezdtem foglalkozni a filmklubbal és a szekció ügyeivel. Idén még nagyobb lelkesedéssel vetem be magam a készülő programokba. A céljaim között szerepel további filmklubok szervezése a Szinapszissal együttműködve, illetve karitatív programok létrehozása a jövőben.

Nagyon fontosnak tartom az egyesület egész munkáját és úgy gondolom, hogy az Ember jogi szekciónak feladata a társadalomból kiszakadt rétegek felé is fordulni. Éppen ezért szeretnék még több lehetőséget biztosítani a jótékonyságra és a szociális problémák megvitatására a filmklubon keresztül.

Ha szeretnél részese lenni a szekciónk munkájának vagy valamilyen ötleted támadt, ne habozz felkeresni email-en vagy facebookon.

A filmklubok témájáról és időpontjáról a hírlevélben és a facebookon adunk tájékoztatást.

 

Gál Alexander
English program coordinator
engcoord.boeATgmail.com

I am Alexander Gál, an American/Hungarian fifth-year medical student and English program coordinator for BMSA. As a student of the English program, I’ve noticed there has been a clear division between the students of the English, German and Hungarian programs. Furthermore, most of the international students have been unaware of the many opportunities they have outside of their university curriculum.
 
I ran for this position, because I would like to begin bridge the gap between the Hungarian and international students. My goal, first and foremost, is to inform international students of BMSA and to recruit new members. I am certain that there are many students who would be excited to participate in our programs, if only they knew they could. Secondly, I plan to organize new and interesting events for the international students.
 
If you have any questions regarding BMSA or how to become a member, please contact me at engcoord.boeATgmail.com
 
 

Eisenreich Luca
Reproduktív egészségügyi koordinátor
reproduktiv.boeATgmail.com

Eisenreich Luca vagyok, ötödéves hallgató és április óta a BOE szexuálprevenciós szekciójának  Reproduktív-egészségügyi koordinátora.

Feladatom elsősorban a szekciófelelős, Sebestyén Barbi munkájának segítése a csapat gördülékeny tevékenységének érdekében.

Küldetésünk a szexuális egészséggel kapcsolatos hiteles információk átadása a fiatalabb generációnak, a tévhitek eloszlatása és a kérdéseik megválaszolása. Ezért prioritásnak tartom, hogy az előadók felkészültek legyenek és őszintén, közvetlenül szólítsák meg a diákokat.

Ugyanakkor törekszünk egy összetartó csapat kialakítására is, ahol egymás tapasztalataiból tanulhatunk. Ezért jött létre a mentorprogram a szekción belül, illetve évközben számos teadélutánt és opcionális továbbképzést is tervezünk.

Ezenkívül a nemzetközi világnapokon igyekszünk felhívni a felnőtt lakosság figyelmét is a reproduktív egészségmegőrzés és a szűrések fontosságára.

Bátran ajánlom bárkinek, hogy lépjen be a szekcióba és próbálja ki magát az előadástartásban, hiszen a hasznossága mellett izgalmas élmény is. Ha kérdésetek van a szekció működésével kapcsolatban nyugodtan kereshettek engem is a reproduktiv.boeATgmail.com címen.

 

Deák Ábel
Transzplantácios szekció koordinátora
transzplantkoord.boeATgmail.com

Deák Ábel vagyok, negyedéves orvostanhallgató. Azért jelentkeztem a Transzplantációs Koordinátor címre, mert úgy gondoltam, hogy a szintén fontos általános transzplantáció mellett hangsúlyt kell fektetni a mind a gyerekeket, mind a felnőtteket érintő csontvelő-transzplantációra is. Ezzel kapcsolatban egyrészt szeretnék előadásokat szervezni, amiket aztán tovább lehet adni gimnazistáknak, másrészt a Szent László Kórházzal megbeszélve őssejttranszplantált gyermekekkel foglalkozni. Ez alatt konkrét eseményekre (pl. tökfaragás), játékokra, vagy a boxban lévő gyerkőcöknek mesefelolvasásra (akár skype-on) gondolok. Az igazi siker az lenne, ha a gyerekek öröme a medikusok alázatának mélyülésével, a kommunikáció kibővülésével társulna.

Ez utóbbi, súlyosan beteg gyermekekkel foglalkozni nem könnyű, nem mindig felemelő feladat, de véleményem szerint mindkét oldalnak sokat ad; olyat, amit máshol nem lehet elsajátítani. Emellett persze mosolyt csalni az arcokra megfizethetetlen.  

Ha felkeltette az érdeklődéseteket, kérdezni szeretnétek, keressetek a transzplantkoord.boeATgmail.com címen, vagy a BOE Transzplantációs Szekció facebook csoportban.

 

Bognár Viktória
Tumorprevenciós koordinátor
cvtprev_budapestAThumsirc.hu

Bognár Viktória vagyok, negyedéves orvostanhallgató, másodéves koromtól veszek részt a BOE munkájában, március óta pedig Tumorprevenciós koordinátorként tevékenykedem.

A tumoros megbetegedés Magyarországon a második vezető halálok, ennek ellenére az emberek nem szentelnek elég figyelmet ennek a hatalmas betegségcsoportnak, nem járnak szűrésekre, összezavarodnak a rák/tumor kifejezésektől. Ez ellen szeretnék tenni, felhívni a figyelmet a megelőzés, szűrővizsgálatok fontosságára, alaptudást adni a középiskolásoknak, eloszlatni a tévhiteket a témával kapcsolatban. 

Terveim között szerepel természetesen minél több prevenciós óra tartása középiskolások számára, szeretnék felkeresni nagyobb budapesti cégeket, előadást tartani számukra, hiszen a tumoros megbetegedések túlnyomó része felnőtt korban jelentkezik. Emellett több kisebb-nagyobb rendezvénnyel készülünk az évre kooperációban más szekciókkal: Pink October, Rákellenes Világnap, Egészségverseny, Melanoma Világnap, teadélutánok.

Örömmel várok minden másodévet elvégzett érdeklődőt, akik szeretnének órát tartani, részt venni a rendezvényeken vagy bármilyen formában segítenék a tumorprevenciót!

Remélem hamarosan találkozunk!