Betűméret: A A A

Véradás és Transzplantációs szekció felelőse

  • Deák Ábel vagyok, negyedéves orvostanhallgató. Azért jelentkeztem a Transzplantációs Felelős címre, mert úgy gondoltam, hogy a szintén fontos általános transzplantáció mellett hangsúlyt kell fektetni a mind a gyerekeket, mind a felnőtteket érintő csontvelő-transzplantációra is. Ezzel kapcsolatban egyrészt szeretnék előadásokat szervezni, amiket aztán tovább lehet adni gimnazistáknak, másrészt a Szent László Kórházzal megbeszélve őssejttranszplantált gyermekekkel foglalkozni. Ez alatt konkrét eseményekre (pl. tökfaragás), játékokra, vagy a boxban lévő gyerkőcöknek mesefelolvasásra (akár skype-on) gondolok. Az igazi siker az lenne, ha a gyerekek öröme a medikusok alázatának mélyülésével, a kommunikáció kibővülésével társulna.

Ez utóbbi, súlyosan beteg gyermekekkel foglalkozni nem könnyű, nem mindig felemelő feladat, de véleményem szerint mindkét oldalnak sokat ad; olyat, amit máshol nem lehet elsajátítani. Emellett persze mosolyt csalni az arcokra megfizethetetlen.  

Ha felkeltette az érdeklődéseteket, kérdezni szeretnétek, keressetek a transzplantkoord.boe@gmail.com címen, vagy a BOE Transzplantációs Szekció facebook csoportban.