Kedves BOE Tagok!

A tavalyi évben együttműködési megállapodás született a webbeteg.hu szerkesztősége és egyesületünk között, ami egy egyedülálló lehetőséget biztosít a tagok számára. A webbeteg.hu – 1,3 millió felhasználójával – a legismertebb laikusoknak szóló egészségügyi portál Magyarországon, amely csak orvosok által írt vagy lektorált rovatokat tartalmaz. A megállapodás szerint egyesületünk havonta több, tagjaink által írt és orvosok által lektoráltatott cikket jeleníthet meg az oldalon, ami egy nem mindennapi alkalom mindazoknak, akik szeretnének fejlődni egészségügyi, tájékoztató jellegű szövegek írásában, vagy bővíteni kívánják publikációs repertoárjukat. Az előző szemeszterben már számos igényes munkát küldtetek, és ezen fellelkesedve bővítettük a választható témák listáját, amelyek alapján laikusoknak szóló egészségügyi témájú cikkeket várunk. A témakörök között szerepel a demencia, alvás, emésztőrendszeri- és daganatos megbetegedések, itt találjátok a teljes listát:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nCuQ0_sQnNkQZGzo7UofCJRsdxhDfu5ZmKzqNX44Mp0/edit?usp=sharing

Arra is van lehetőség, hogy a felsorolásban nem szereplő címmel írjatok cikket (akár saját kutatási téma, érdeklődési kör) ezt azonban mindenképpen egyeztetni kell szerkesztőségünkkel. A cikkírónak csak akkor tudjuk elfogadni az írását, ha az már lektoráltatva van egy orvossal, akinek neve az íróéval együtt szerepelni fog a cikk mellett. Két terjedelemben várjuk a munkáitokat:

  1.   A rövidebb cikket (2500-3999 karakter – kb. 1 A4 oldal) összesen 3 BOE ponttal jutalmazzuk (2 pont, mikor a saját szerkesztőségünk elfogadja, 1 pont, mikor a Webbeteg befogadja).
  2.    A hosszabb cikkért (4000-5500 karakter) összesen 5 BOE pontot lehet kapni (3 pontot, mikor a saját szerkesztőségünk elfogadja, 2 pont, mikor a Webbeteg befogadja).

A kész cikkeket folyamatosan várjuk.

Ha érdekel a lehetőség, akkor az alábbi e-mail címre küldd el a neved, telefonszámod, illetve a preferált témaköröd és minden további tudnivalóról informálunk:             szerkesztoseg.boe@gmail.com