Kedves Medikusok!

Nagy örömmel és szeretettel hívunk meg benneteket a Komáromban megrendezendő Summer School on Stress (SSS) konferenciára- Stressz nyári iskolába.

Helyszín: Selye János Egyetem konferencia központja, amely a komáromi erődítmény közvetlen közelében található.

Időpontja: június 27. (kedd) – július 1. (szombat)

Az előadások angol nyelven zajlanak.

Az SSS egy Selye János tanítványai által szervezett tudományos konferencia, ami Selye munkásságának továbbadását és új „stressz diákok“ kinevelését tűzte ki céljául. Fő téma a stressz /eustressz, distressz/ és az általa kiváltott patológiai folyamatok illetve betegségek lesznek. Selye egy felvidéki gyökerekkel rendelkező, külföldön elismert tudós volt, többször jelölték Nobel-díjra. Ennek ellenére a diákok körében a neve és kutatási területe kevésbé ismert. Az előadások keretén belül „a stressz atyjának“  érdekfeszítő életútjáról, sikereiről/kudarcairól egyaránt hallani fogunk és a tanítványai által mesélt személyes élményekben gazdagodunk majd, akik mára elismert professzorokká váltak.

Az előadásokat külföldről (Egyesült Államokból, Franciaországból, Németországból, Ukrajnából, Oroszországból) érkező illetve helyi orvosok és tudósok fogják tartani. Igyekszünk sok medikust megszólítani, hiszen ezen színvonalas rendezvény tökéletes lehetőség nyújt új kapcsolatok kiépítésére, szorosabb barátságok vagy jövőbeni kutatómunka megalapozására.

Az előadásokat követően módotokban áll kérdéseket feltenni, és akit érdekel, csatlakozhat egy „round table discussion“-höz, ahol az előadóval jobban elmélyülhet a témában.

A konferencia ideje alatt a formális részeken kívül a szórakozásra is hangsúlyt fektetünk. Az előző konferenciákon is részt vettünk borkóstolókon és fogadásokon.

A konferencia szervezői több egyetemmel kapcsolatban állnak, melyek honlapján is hírdetni fogják az eseményt. A részvétel előnyei közé tartozik az is, hogy a PhD hallgatók kreditekben részesülhetnek (érdemes figyelni az egyetemek honlapját).

Bővebb információt az előadásokkal kapcsolatban a mellékletben olvashattok.

Regisztrálni az SSS honlapján lehet!
A regisztrációs díj 120 euró/fő (diákoknak), ami tartalmazza a konferencia költségeit és az étkezést is. A diákok a Selye János egyetem kollégiumát vehetik kedvezményes áron igénybe szállásként.

Az absztraktok beküldési határideje: 2017. május 20.

Új hírekről és a szervezéssel kapcsolatos újdonságokról a konferencia facebook eseményében olvsashattok! 

Ha bármi kérdésetek van, írjatok a varadi.krisztian1@gmail.com címre!