Betűméret: A A A

Dohányzás leszoktatás támogatás

Programozott egyéni  telefonos tanácsadás a leszokni vágyóknak:

2013 február elejétől ajánlható a leszokni vágyó pácienseknek az Országos Dohányzás Leszokás Támogató Módszertani Központ által működtetett leszokási telefonos szolgáltatás („call center”), mely helyileg az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézetben található. Tapasztalt és speciálisan képzett szakemberek várják és segítik a motivált leszokni vágyókat az evidenciákon alapuló, proaktív módszerű és kidolgozott tematika mentén, program szerűen összeállított, több hívásból álló  telefonos  tanácsadás során.

Bárki hívhatja a call center ingyenes  ZÖLD  SZÁMÁT:  06-80-44-20-44

Szakemberek segítenek a leszokásban. A nemdohányzást is tanulni kell.

A  telefonos tanácsadás nagy segítség a szakorvos számára  a dohányos betegek eredményes szervi kezelése során minden, a dohányzással összekapcsolható, annak szövődményeként tekinthető betegségben. Mostantól tud hová fordulni a beteg, ha segítségre van szüksége és orvosa, ha módszertanilag hiteles, irányelvet követő módszer felé akarja delegálni  a betegét.

A telefonszám országosan elérhető.

A leszokás támogatásban régi igény a páciensek delegálásának lehetősége, hiszen a dohányzás függőség is orvosi kórkép és a kettős addikció révén sok páciens  szakavatott segítséget igényel. Egyedül, segítség nélkül csak kevesen boldogulnak és magas a visszaesők aránya.

2009-től több magyar orvos-szakmai  társaság közös nyilatkozatot adott ki a dohányzás visszaszorítására vonatkozó törekvésekről és ebben a mindenki által  hozzáférhető, az orvosok és szakdolgozók számára is szakmai segítséget jelentő leszokás támogató módszerek biztosítása fontos  pontként szerepel.

Bővebb információ a www.koranyi.hu és a www.leszokasvonal.hu honlapokon.