Betűméret: A A A

A Semmelweis Egyetem konzisztóriuma

A konzisztórium előzetes egyetértése szükséges az intézményfejlesztési tervek, az éves költségvetés, a vagyongazdálkodási terv elfogadásához, valamint a szenátus egyes, a felsőoktatásról szóló törvényben meghatározott gazdasági következménnyel járó döntéseinek érvényességéhez. A testület szükség szerint, de legalább évente kétszer ülésezik. A delegált tagok megbízatása öt évre szól, újraválaszthatók és társadalmi munkában végzik a tevékenységüket.

Az öttagú testületbe három tagot az oktatásért felelős miniszter delegál az intézmény gazdasági-társadalmi környezete, az intézmény és a hallgatói önkormányzat javaslatára, valamint a konzisztórium tagja a rektor és a kancellár. 

A testület 2016. március 22-én elfogadta a működése alapjául szolgáló ügyrendet és megválasztotta elnökének Dr. Csányi Sándort, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatóját. Az egyetemi konzisztórium további két külső tagja Dr. Nagy Zoltán, az Országos Idegtudományi Intézet főigazgatója és Dr. Nobilis Márton Pál, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal korábbi elnöke.

RS47131_KA-20160322-KA__5222-scr