Betűméret: A A A

Gazdasági társaságok

mozaik_sav_alloA Semmelweis Egyetem többségi tulajdonában álló, illetve részvételével működő gazdálkodó szervezetekhez kapcsolódó közérdekű adatok a Jogi és Igazgatási Főigazgatóság honlapján találhatók.

Az alábbi linkekre kattintva rövid tájékoztató olvasható az egyetem gazdasági társaságairól.

Semmelweis Egészségügyi Kft.

A Semmelweis Egészségügyi Kft., melynek 100%-ban a Semmelweis Egyetem a tulajdonosa, az egyetem klinikai hátterét, valamint a klinikákon dolgozó nagy szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező orvosait igénybe véve olyan szolgáltatásokat nyújt, amelyeket az OEP nem finanszíroz, vagy csak nagyon hosszú várakozási idő után lennének elérhetőek.

A szolgáltatásokat az egyetem klinikáin kialakított rendelőikben biztosítják, az egyetem jelenlegi és korábbi szakembereinek közreműködésével. 

Honlap: http://semmelweiskft.hu/
Telefon: (+36 1) 327 0452 
Fax: (+36 1) 327 0451 
E-mail: info@semmelweiskft.hu

Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió Kft.

A Semmelweis Egyetem 100%-os tulajdonában álló Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió Kft. célja, hogy kiadói tevékenységét az egyetem nemzeti és nemzetközi hírnevéhez méltóan az orvos- és természettudományok iránti alázattal, de modern és új szemlélettel azt a magyar orvosi, gyógyszerészi és természettudományok szolgálatába állítsa.

A kiadó szakmai és minőségi meghatározó tényezője kíván lenni a magyarországi szakkönyvkiadásnak megőrizve az orvosi-gyógyszerészi és természettudományos szakkönyvkiadás tradícióit, amelyet kiváló menedzsment irányítással, a dolgozók könyvkiadásban szerzett tapasztalata és elkötelezettsége biztosít.

Honlap: http://www.semmelweiskiado.hu/
Cím: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.
Telefon: (+36-1) 210-4403, Fax: 210-1904
E-mail: info@semmelweiskiado.hu

Bionikai Innovációs Központ Nonprofit Kft.

A Semmelweis Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közösen alapította meg a Bionikai Innovációs Nonprofit Kft-t, amelynek feladata a Kormány által támogatott Bionikai Innovációs Központ (BIK) létrehozása. 2015 márciusában tették le a központ alapkövét.

A BIK egyik fontos kutatási területe a korszerű teranosztikai (theranostics = therapy+diagnostics) elveken alapuló, minőségében és költséghatékonyságában a korábbiakat felülmúló betegellátás számára hasznosítható alkalmazások kidolgozása. Ennek során az egyik fontos feladat a laboratóriumi vizsgálatok széles skálájának elvégzését lehetővé tevő, miniatűr mintaigényű, hordozható, betegágynál és járóbeteg-ellátásban egyaránt használható „lab-on-a-chip” (laboratórium egy chipen) típusú eszközök bevezetése és újak kidolgozása.

Honlap: http://www.bik.hu/
Cím: 1083 Budapest, Práter utca 50. A. épület
E-mail: bik@bik.hu  

Semmelweis Medical Studies (S.M.S.) Kft.

Az S.M.S. Kft. 100%-ban a Semmelweis Egyetem egyetem tulajdonában álló gazdasági társaság, melynek feladata az egyetem nemzetközi hallgató beiskolázási tevékenységének menedzselése és szervezése.

A társaság nemzetközi partneri hálózatán keresztül népszerűsíti az egyetem idegen nyelvű képzéseit, valamint szervezi és lebonyolítja a jelentkezési és felvételi eljárást.

Telefon: +36 30 312 46 63
E-mail: info@sth.hu