Betűméret: A A A

Semmelweis Orvostudományi Egyetem Alapítvány

Mozaik1A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Alapítványt Dr. Szentágothai János és Dr. Ribári Ottó 1992. január 14-én alapította. A létrehozás célja az alapító okirat szerint a Semmelweis Orvostudományi Egyetem oktató, gyógyító és kutató tevékenységének támogatása. Az alapítvány közhasznú tevékenységet folytat, közfeladatokat lát el az egészségmegőrzés, betegség-megelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, a tudományos tevékenység, kutatás, nevelés és oktatás, képességfejlesztés, valamint ismeretterjesztés területén.

Az Alapítvány az Alapító Okiratában kinyilatkoztatja:

  • céljainak elérése során a társadalom és az egyén közös érdekeinek kielégítése érdekében közhasznú tevékenységet folytat, közfeladatokat lát el az egészségmegőrzés, betegség-megelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, a tudományos tevékenység, kutatás, nevelés és oktatás, képességfejlesztés és ismeretterjesztés területén,
  •  állami feladat ellátásához nyújt támogatást az egészségügyről szóló és a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény rendelkezéseinek értelmében,
  • közhasznú szolgáltatásaiból bárki részesülhet,
  • vállalkozási tevékenységet csak közhasznú céljainak megvalósítása érdekében, azokat nem veszélyeztetve végez,
  •  befektetési tevékenységet nem folytat,
  • gazdálkodása során elért eredményét nem osztja fel, azt az alapító okiratban meghatározott célra fordítja,
  • közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt, továbbá azoktól támogatást nem kap,
  • pártpolitikai tevékenységet nem folytat, továbbá országgyűlési képviselői, megyei, fővárosi önkormányzati választáson jelöltet nem állít, és nem támogat.

Az Alapítvány főbb adatai:

Nyilvántartási száma:
Közhasznúsági fokozat:
Székhely:
Adószáma:
Számlavezető bank:
Bankszámla száma:
2647
közhasznú
1085 Budapest, Üllői út 26.
18014448-1-42
OTP Bank Nyrt.
11708001-20361060

BESZÁMOLÓK:

2016. év 

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Alapítvány 2016. évi beszámolója (pdf)

2015. év

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Alapítvány 2015. évi beszámolója és a befolyt összegek felhasználásáról szóló hirdetmény (pdf)

2014. év

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Alapítvány 2014. évi beszámolója és a befolyt összegek felhasználásáról szóló hirdetmény (pdf)

2013. év

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Alapítvány 2013. évi beszámolója és a befolyt összegek felhasználásáról szóló hirdetmény (pdf)

2012. év

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Alapítvány 2012. évi beszámolója és a befolyt összegek felhasználásáról szóló hirdetmény (pdf)

2011. év

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Alapítvány 2011. évi beszámolója (pdf)

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Alapítvány 2011. évi hirdetménye a személyi jövedelemadó 1%-ból befolyt támogatás felhasználásáról (pdf)

2010. év

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Alapítvány 2010. évi beszámolója (pdf)

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Alapítvány 2010. évi hirdetménye a SZJA 1%-ból befolyt támogatás felhasználásáról (pdf)